Uit de oude doos: De oliebol, lekkere omzetmaker!

Ieder jaar weer staan de (vak)media vol over het fenomeen oliebollen. Raar? Nee. Want oliebollen bakken is een echte bakkerstraditie waarbij de bakker zijn vakmanschap kan etaleren. Daarbij is de oliebol is een aantrekkelijk margeproduct. Maar bovenal: de consument krijgt er geen genoeg van. Hij betaalt graag voor een lekkere, ‘gewone’ bol. Toeters en bellen zijn eigenlijk onnodig, leert een rondje over ervaringen, trends en ontwikkelingen.

Afvoer oliebollenolie

Rotie vertelt dat de afvoer van de oude frituurolie / oliebollenolie vaak wordt vergeten, terwijl het ontzettend belangrijk is hier bewust mee om te gaan uit oogpunt van milieu en aangescherpte wetgeving. “Wij bieden een oplossing waarbij we gratis schone emballage plaatsen en deze wanneer ze gevuld zijn tegen een vergoeding ophalen. Door heel Nederland en België”. Na het ophalen wordt de olie geraffineerd naar een kwalitatief hoogwaardige biodiesel die wordt bijgemengd in de diesel aan de pomp. “Zelfs de restmaterialen die niet in de diesel komen, worden gerecycled door middel van vergisting. Dit levert biogas op wat weer gebruikt wordt om groene elektriciteit op te wekken.”

Lees het gehele artikel van Bakkers in Bedrijf uit 2010 hier.