Rotie bij NH Aan het Water

Aanstaande maandag (5 oktober 2015) zijn wij weer op televisie te zien. Twee medewerkers van Simadan komen aan het woord en vertellen hun ervaringen bij het programma NH Aan het Water van RTVNH. Het programma van RTVNH gaat over mensen die aan de Noord-Hollandse binnenwateren werken en wonen.
NH Aan het Water
Het Simadan complex, waar onder andere Rotie en Biodiesel Amsterdam zijn gevestigd, ligt in het Westelijk Havengebied van Amsterdam en dagelijks meren schepen aan om de geproduceerde biodiesel van oud frituurvet te laden. Omdat het complex aan het water ligt, wordt het transport per as tot een minimum beperkt. Alle tweede generatie biodiesel die wij produceren wordt in tanks opgeslagen, waarna het per schip wordt afgevoerd.
Van oud frituurvet tot biodiesel
In het programma NH Aan het Water wordt kort toegelicht hoe het proces van oud frituurvet tot tweede generatie biodiesel in zijn werking gaat. Ook krijgen de kijkers een kijkje bij (en op!) het takenpark. Op het complex staan ruim 100 RVS tanks, met een opslagcapaciteit van 110.000 ton.
Uitzending RTVNH
Het programma is aanstaande maandag om 17:15 uur te zien na het nieuws van 5 uur bij RTVNH.