Nieuws

Ieder jaar weer staan de (vak)media vol over het fenomeen oliebollen. Raar? Nee. Want oliebollen bakken is een echte bakkerstraditie waarbij de bakker zijn vakmanschap kan etaleren. Daarbij is de oliebol is een aantrekkelijk margeproduct. Maar bovenal: de consument krijgt er geen genoeg van. Hij...

ZEVENAAR - In veel huishoudens is wel een frituurpan aanwezig. Het frituurvet wat gebruikt wordt dient regelmatig vervangen te worden. Vaak is het opruimen van het oude vet of olie een probleem. Waar laat ik het? Zo maar in de afvalcontainer deponeren is geen optie...

IJMUIDEN - De organisatie van de campagne 'Vet, Recycle het' heeft een barbecue voor tweehonderd personen verloot. Tennisvereniging De Heerenduinen was de gelukkige en komt binnenkort met een datum voor het feestmaal. De sportvereniging doet sinds 8 april mee aan het project om zoveel mogelijk frituurvet in te zamelen. Voor...

Rotie gaat in combinatie met Shanks het afval van Unilever in Belgiƫ en Nederland managen. Het contract ging 1 april jongstleden al in en heeft een (initiƫle) duur van drie jaar. Jaarlijks zullen Rotie en Shanks ca. 15.000 ton afval van Unilever verwerken. In september 2009...