Frietwinkel wint AD-friettest en ontvangt CO2-reductie certificaat

Nota bene op de dag dat Dapp Bio Food met de Frietwinkel als winnaar uit de AD friettest is gekomen hebben ze van Rotie het CO2-reductie certificaat in ontvangst mogen nemen.

Vorig jaar begonnen Roderick Heining (27) en Siem van Bruggen (28) hun Frietwinkel in Utrecht. Een jaar later de eerste plaats in de AD Friettest 2015. Tijdens zijn studie knutselt Roderick zijn eerste Frietfiets in elkaar:”En vanaf het eerste moment was duidelijk dat de begrippen ambachtelijk, duurzaam, biologisch en kwaliteit altijd centraal zouden staan”.

Met het oog op duurzaamheid heeft de Frietwinkel in Rotie haar partner gevonden. Rotie recycled het gebruikte frituurvet van de Frietwinkel tot tweede generatie biodiesel en daarmee wordt het gebruik van fossiele brandstoffen beperkt. Samen met Rotie levert de Frietwinkel een bijdrage in het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Voor het verminderen van de CO2-uitstoot heeft de Frietwinkel het CO2-reductie certificaat in ontvangst mogen nemen. Lees hier het gehele artikel over de AD friettest